De roofkoning - boekrecensieOktober 1688. Voor de kust van Hellevoetsluis trekt de vloot zich samen. Er ligt een stad voor anker, een schip of vierhonderd – genoeg voor de overtocht van vijfendertigduizend man.

Het is de grootste vloot die de Noordzee ooit heeft bevaren. Prins Willem III van Oranje staat aan de vooravond van de meest vermetele onderneming uit de geschiedenis van de Republiek: een invasie in de herfst, als het oorlogsseizoen ten einde is en de Noordzee wordt geteisterd door stormen.

Zijn doel? Een invasie van Engeland. Zijn missie? De koning knechten.

De koning? Zijn oom en schoonvader, de broer van zijn moeder en de vader van zijn vrouw. Zijn vrouw? De Engelse prinses Mary Stuart, tot voor kort de vermoedelijke troonopvolgster van Engeland, Schotland en Ierland.

Het wachten is op oostenwind.

Prins Willem III van Oranje (1650-1702) is de grootste staatsman die Nederland heeft voortgebracht. Zijn erfenis, die vooral in Engeland ligt, is van mondiaal belang. Hij staat aan de basis van de westerse constitutionele monarchie en van twee eeuwen Britse wereldhegemonie.

Bosman heeft puik werk geleverd in de geschiedschrijving van deze Oranjetelg. Het boek is razend informatief en leest simpel weg. Good job!


BOEKINFORMATIE

Athenaeum
Paperback
ISBN 9789025306038
€19,99 – Bestel bij bol.com
E-boek
ISBN 9789025306045
€13,99 – Bestel bij bol.com