De zevende functie van taal - boekrecensieParijs, februari 1980. De beroemde Franse filosoof Roland Barthes heeft net geluncht met presidentskandidaat François Mitterrand als hij in het Quartier Latin door een vrachtwagen wordt overreden en overlijdt. Politiecommissaris Bayard krijgt de opdracht de zaak te onderzoeken.

Bayard is er al snel van overtuigd dat Barthes vermoord is: de filosoof heeft een manuscript nagelaten, een boek waarin hij beschrijft wat de zevende functie is van taal.

Meerdere mensen hebben het op dit geheime manuscript gemunt en het onderzoek van de politiecommissaris voert hem langs alle grote Franse schrijvers, denkers en politici.

Jean-Paul Sartre, Françoise Sagan, Bernard-Henri Lévy, president Giscard d’Estaing; het lijkt wel of iedereen iets te maken heeft met het ongeluk van Barthes.

Met veel humor en vaart speelt Laurent Binet in deze omvangrijke pageturner zijn bekende spel met feit en fictie. De zevende functie van taal is een weergaloze roman over taal, die zich afspeelt in de veelbewogen jaren tachtig, toen intellectueel Parijs nog het centrum van de wereld was.


BOEKINFORMATIE

Meulenhoff
Gebonden
ISBN 9789029091138
€24,99 – Bestel bij bol.com
E-boek
ISBN 9789402305852
€14,99 – Bestel bij bol.com