Een onmogelijke liefde - boekrecensieChâteauroux, aan het einde van de jaren vijftig. Pierre en Rachel beleven een korte maar intense affaire. Rachel, die bij de sociale zekerheid werkt, is gefascineerd door de erudiete Pierre, die uit een gegoede familie komt.

Hij weigert met haar te trouwen, maar ze krijgen wel een kind. De moederliefde wordt voor Rachel en de kleine Christine de basis van een gelukkig leven. Pierre ziet zijn dochter sporadisch.

Jaren later ontdekt Rachel dat hij Christine verkrachtte, wat een grote schok voor haar is. Schuldgevoelens komen geleidelijk aan tussen moeder en dochter te staan.

Christine Angot legt een van de meest complexe relaties bloot, die tussen onvoorwaardelijke moederliefde en wrok.

Zonder enig compromis beschrijft ze een sociale en amoureuze oorlog en schetst ze het leven van een vrouw die wordt verscheurd door haar zonde: de passie voor een man die uiteindelijk alles zal vernietigen wat zij heeft opgebouwd.

Christine Angot wordt algemeen erkend als een van Frankrijks grootste schrijvers. Ze schreef eerder een twintigtal boeken, waaronder Rendez-vous, Le Marché des amants en Une semaine de vacances. Un amour impossible is een bestseller waarvan meer dan 150.000 exemplaren zijn verkocht. Het boek is bekroond met de Prix Décembre 2015.


BOEKINFORMATIE

Uitgeverij Polis
Paperback
ISBN 9789463101172
€19,95 – Bestel bij bol.com