Groeten uit Verweggistan - boekrecensieSpoorloos-verslaggever Derk Bolt reist met zijn team al twintig jaar de wereld rond op zoek naar verdwenen mensen. Hij belandt op de wonderlijkste locaties, ontmoet opmerkelijke mensen en weet zich steeds weer uit lastige situaties te redden.

Met bewonderenswaardige nuchterheid en ironie beschrijft Bolt zijn ervaringen met slechte hotels, bedenkelijk eten, gammele auto’s en vliegtuigen, natuurrampen, sadistische douaniers, corrupte politieagenten en ongedierte.

Groeten uit Verweggistan bevat tientallen reisverhalen van Derk Bolt. Zijn observaties van lokale bewoners zijn scherp en geestig en zijn beschouwingen over landen en culturen geven een verrassend ander beeld dan de doorsnee reisgids.

Ik moet toegeven: ik heb nog nooit een aflevering gezien van Spoorloos, dus Derk Bolt zei me niet zoveel. Excuus daarvoor, want op basis van dit boekje kan ik niet anders concluderen dat hij vast leuke reportages maakt. Ik wer door de rake observaties zeker gegrepen. Anders dan anders reisboek!


BOEKINFORMATIE

Uitgeverij De Kring
Paperback
ISBN 9789462970212
€16,50 – Bestel bij bol.com