Hittegolf - boekrecensieHet is hartje zomer in de Algarve en een hittegolf houdt de gemoederen van de lokale bevolking en de Nederlanders die er zijn neergestreken, flink bezig.

Maar Anoek Huizing en haar Portugese vriendin Cesária zijn, net als hun vrienden, meer geïnteresseerd in de Hollywoodfilm die op dat moment in de regio wordt opgenomen.

De knappe Amerikaanse hoofdrolspeler Robert Stevenson en zijn tegenspeelster, de Nederlandse Emma DeWitt, zijn het onderwerp van gesprek.

De mooie zomer wordt echter wreed verstoord door de vondst van een lichaam aan de voet van ‘Het einde van de wereld’, een klif op het uiterste puntje van de Algarve.

Uit de autopsie blijkt dat het om een niet-natuurlijke dood gaat. Inspecteur Gabriela Carvalho krijgt de zaak toegewezen en het duurt niet lang voordat zij een aantal verdachten op het oog heeft.

Maar alles komt op zijn kop te staan wanneer een van de verdachten meer blijkt af te weten van een andere, veel oudere zaak: de verdwijning van een meisje, zeven jaar geleden…

Ik schreef het al eerder op deze plek: de Suzanne Vermeer-franchise is gewoon een hele slimme formule. Laat met grote regelmaat een (literaire) thriller verschijnen, waarvan de basisvoorwaarden wel kloppen. Verhaallijnen, personages en het plot; het is allemaal niet hoogdravend, maar het doet wat het moet doen.

Een spannend verhaal dat prima in elkaar zit en goed is voor een paar uur ontspanning.


BOEKINFORMATIE AW Bruna

  • Paperback – ISBN 9789400510722 – €8,99
  • eBoek – ISBN 9789044974881 – €6,49