Azijnmeisje - boekrecensieKate Battista zit klem. Hoe kan het dat het haar taak in het leven is om het huishouden te doen voor haar excentrieke vader, een wetenschapper en haar mooi zusje Bunny?

En dan heeft ze ook nog continu gedoe op haar werk. Ja, haar leerlingen zijn dol op haar, maar hun ouders kunnen haar ongewone meningen en uitgesproken manier van doen minder waarderen.

Dr. Battista heeft zo zijn eigen kopzorgen. Na jarenlang geploeter in de academische jungle, staat hij op het punt van een doorbraak. Zijn onderzoek zou miljoenen mensen kunnen helpen. Er is maar één probleem: zijn briljante jonge lab-assistent, Pyotr, kan elk moment het land uitgezet worden. En zonder Pyotr…

Dan verzint dr. Battista een uitzinnig plan om Pyotr in het land te houden en zoals gewoonlijk rekent hij daarbij op de hulp van Kate. Zij is woedend: nu gaat hij echt te ver. Maar zal ze de ontwapenende campagne van de twee mannen kunnen weerstaan?

Anne Tylers’ moderne hervertelling van The Taming of the Shrew stelt de vraag of een door en door modern personage als Kate zichzelf ooit zou opofferen voor een man. Het antwoord is even onverwacht, origineel en grappig als Kate zelf.


BOEKINFORMATIE

Nijgh & van Ditmar
Hardcover
ISBN 9789038802121
€19,99 – Bestel bij bol.com