Boek van de doden - boekrecensieFelix Post, nog net geen dertig, dwaalt de week voor kerst door Amsterdam. Zijn vrienden zijn druk bezig met hun baan, terwijl zijn eigen werk juist stagneert.

Zijn oudere zus heeft een crisis binnen haar gezin, dat hij nog niet bezit. Felix ontvlucht zijn huis: drinkt, snuift, belandt op suffe feestjes die hij ook weer ontvlucht en eindigt zo steeds in het diepe donker van de nacht.

Op die windstille plek tussen de studententijd en het gebonden leven met loopbaan, hypotheek en gezin, ervaart Felix niets anders dan leegte.

Boek van de doden is een genadeloze roman over een generatie die geleerd heeft te streven naar een maximum aan aandacht en likes en naar een minimum aan verplichtingen of idealen.

Een boek over deze tijd, zoals Gimmick! dat was voor de jaren tachtig, Trainspotting voor de jaren negentig en A Heartbreaking Work of Staggering Genius voor de jaren nul.

Philip Huff (1984) studeerde filosofie en geschiedenis in Amsterdam. Zijn debuutroman Dagen van gras (2009) werd genomineerd voor de Academica Debutantenprijs, vertaald en verfilmd. Zijn tweede roman, Niemand in de stad, werd juichend ontvangen en bekroond met de Dioraphteprijs.

Daarna volgde de verhalenbundel Goed om hier te zijn. Huff is winnaar van de Hollands Maandblad Prozaprijs voor zijn korte verhalen.

spacer20

“Als dit voorbij is, denk ik, als ik straks in mijn bed lig, als ik daarna nuchter ben… Maar ik hoor mezelf denken en dan lachen – droog, en schamper – en ik steek een sigaret op.”

spacer20


BOEKINFORMATIE

De Bezige Bij
Paperback
ISBN 9789023488040
€18,90 – Bestel bij bol.com
E-boek
ISBN 9789023489344
€14,99 – Bestel bij boekenwereld.com