Niets dan de waarheid - boekrecensie“Dick, ik heb een oorlog nodig.”

Achter de schermen van de internationale politiek spelen zich zaken af die het publiek nooit ofte nimmer te weten mag komen. Het is een wereld waarin macht en misdaad naadloos in elkaar overgaan, waarin oorlogen worden ontketend om geld te verdienen.

Nicolas Creel is directeur van de Ares Corporation, de grootste wapenfabrikant ter wereld. Om de winst van zijn bedrijf naar grotere hoogten te stuwen, wil hij een nieuwe wapenwedloop bewerkstelligen.

Hij huurt hiervoor een specialist in op het gebied van perceptiemanagement, die de hele wereld moet doen geloven dat Rusland opnieuw op het oorlogspad is.

Alle middelen zijn daarbij geoorloofd, inclusief een aanslag in Londen waarbij vele onschuldige slachtoffers vallen. Maar Creel heeft buiten één man gerekend die zijn plannen in de war kan schoppen.

Shaw is in dienst van een internationale, ultrageheime inlichtingendienst die de taak heeft conflicten waar ook ter wereld op te lossen en de vrede te bewaren.

Samen met journaliste Katie James gaat hij op zoek naar de waarheid achter de aanslag. En Shaw is een man met een missie, een persoonlijke rekening die vereffend moet worden…


BOEKINFORMATIE

AW Bruna
Paperback
ISBN 9789400507357
€9,99 – Bestel bij bol.com
E-boek
ISBN 9789044961119
€7,99 – Bestel bij bol.com