Onder de Italiaanse zon - boekenflitsZe is bijna 70 en komt zelden het dorp uit. Maar als de Engelse weduwe Gracie in een tijdschrift bij de kapper een advertentie ziet voor een kookcursus in een Toscaans castello, boekt ze onmiddellijk. Iedereen om haar heen is verbaasd. Vooral haar dochter Carina kan het bijna niet geloven en neemt een praktisch besluit: zij en haar dochter Anastasia gaan mee.

Gracie, Carina en Anastasia hebben nauwelijks contact met elkaar. Totdat de drie generaties vrouwen samen afreizen naar het beeldschone stadje Colladoro, waar graaf Tancredi Bassanelli – die eigenlijk helemaal niet zo van gezelschap houdt – om financiële redenen zijn kasteeldeuren heeft geopend voor betalende gasten.

In Italië blijkt dat Gracie al jaren een geheim met zich mee draagt. En dat heeft alles te maken met haar impulsieve besluit om naar Italië te gaan. Het verhaal van Gracie neemt je mee naar het Toscane van de jaren ’50.

En terwijl Gracie zich verliest in herinneringen – aan de liefde die ze kwijtraakte en aan de tragedie die ervoor zorgde dat ze terugging naar Engeland – worden ook Carina en Anastasia gegrepen door de magie van Toscane.

Onder de Italiaanse zon is een echte feelgoodroman. Waarin moeder, dochter en kleindochter de liefde herontdekken. Voor elkaar in de eerste plaats. Maar ook voor het goede leven. En voor die ene…BOEKINFORMATIE Boekerij