Het land van heimwee - boekenflitsEen Joodse man wordt tijdens de razzia’s met zijn vrouw en kind uit huis gehaald. In 1945 keert alleen hij terug uit Auschwitz. Hij belt ontredderd aan bij het huis dat hij ooit moest verlaten.

Een jonge vrouw opent de deur. Ze aarzelt, maar laat hem binnen. Een paar jaar later wordt hun dochter Rachel geboren: een product van twee tot elkaar veroordeelde mensen. Rachel groeit op in een door oorlog aangetast gezin dat geen eenheid vormt, met het Joodse intellect van haar vader en de Jordanese eenvoud van haar moeder. En dan moet haar eigen leven nog beginnen.

Het land van heimwee vertelt het onvergetelijke verhaal van de vrijgevochten Rachel die vanuit het veranderende Amsterdam de wereld bereist om te ontdekken waarvoor ze in de wieg gelegd is.

Een boek om niet snel te vergeten.BOEKINFORMATIE Xander Uitgevers