Furie - boekenflits.nlEngeland, 1998. Een zestienjarig meisje wordt dood gevonden op het terrein van een Britse meisjesschool. Ze is volledig in het wit gekleed en zit op een schommel. Haar doodsoorzaak is onbekend. Vier meisjes weten wat er gebeurd is. Ze hebben altijd gezwegen. Tot nu.

Na een ongeluk waarbij haar vader en zus omkwamen, krijgt Violet een studiebeurs voor Elm Hollow Academy, een prestigieuze Britse particuliere meisjesschool. De school staat in een stil kustplaatsje dat een nogal zwarte geschiedenis heeft – in de zeventiende eeuw vonden er heksenprocessen plaats.

Violet sluit zich aan bij een hecht vriendenclubje van drie meisjes en laat zich meeslepen in hun fascinatie voor hekserij en occultisme. Maar wanneer negen maanden na haar vermissing het lichaam van een voormalig lid van het vriendengroepje wordt gevonden, begint Violet te twijfelen aan haar vrienden, aan haar docenten en zelfs aan haar eigen beoordelingsvermogen.

Literaire thriller in de stijl van Donna Tartts De verborgen geschiedenis met geheime clubjes op een particuliere Britse meisjesschool. Katie Lowe verweeft op speelse wijze de vertrouwde onderwerpen onder jonge vrouwen van obsessie en rebellie met waanzin, wraak en moord, ondertussen verwijzend naar de Griekse mythologie en 17e-eeuwse hekserij.


BOEKINFORMATIE

AW Bruna
Paperback – ISBN 9789400510210
€20,99 – Bestel bij bol.com
E-boek – ISBN 9789044977325
€12,99 – Bestel bij bol.com