Frida Kahlo - boekenflits.nlVijfenzestig jaar na haar dood blijft Frida Kahlo, feministe, stijlicoon, rebel en mythe, een inspiratiebron voor velen. Zo ook voor de auteur Caroline Bernard, die zich haar hele leven al verdiept heeft in deze kunstenares.

Bernard schrijft graag over sterke vrouwen en hoefde dus niet lang na te denken toen ze werd gevraagd werd een roman te schrijven over Kahlo. Ze weet in deze prachtige romanbiografie de markante vrouw weer tot leven te brengen.

‘Ik ben vuur, ik ben kleur, ik ben plezier, ik ben een revolutie’

– Frida Kahlo

De achttienjarige Frida Kahlo wil dokter worden, maar een noodlottig ongeval maakt aan die droom een einde. Ze vecht zich terug het leven in, wordt verliefd op de grote kunstenaar Diego Rivera en ontdekt aan zijn zijde de kunstwereld.

Als hij haar bedriegt treft haar dat weliswaar diep, maar wetende dat geluk maar tijdlijk is, stort ze zich vol overgave in het leven. Frida gaat haar eigen weg, zelfs wanneer ze voor een beslissing komt te staan die alles waarin ze tot dat moment heeft geloofd aan het wankelen brengt.

Caroline Bernard is het pseudoniem van literatuurwetenschapper Tania Schlie (Hamburg, 1961). Ze schrijft graag over sterke vrouwen en is de auteur van de bestseller Die Muze von Wien, een roman over de Weense componiste Alma Mahler.BOEKINFORMATIE Uitgeverij Brandt