In de tunnel - boekenflits.nlIn de tunnel is de nieuwe spannende roman van Arjaan van Nimwegen. De verteller reconstrueert langzaam maar zeker een gebeurtenis uit het verleden, maar zijn onbetrouwbare geheugen hindert hem. Het resultaat is een ingenieus plot dat laat zien hoe broos en onbetrouwbaar de werkelijkheid is.

Gealarmeerd door een krantenbericht gaat een oudere man in zijn geboortedorp in het oosten van het land op zoek naar de betrokkenen bij een aantal moorden die veertig jaar geleden zijn gepleegd. Tijdens het onderzoek daagt het besef dat zijn eigen betrokkenheid bij de gebeurtenissen van toen wellicht groter is geweest dan hij had gehoopt, al twijfelt hijzelf steeds meer aan de waarheid van zijn bevindingen.

Hij moet ook wel; zijn haperende geheugen wil immers geen weet meer hebben van de feiten.

Arjaan van Nimwegen is schrijver, vertaler en drukker. Bij Uitgeverij Wereldbibliotheek verscheen in 2002 zijn romandebuut Van Tol kijkt om, gevolgd door onder meer de romans Onder het dal en Burengeruchten.BOEKINFORMATIE Wereldbibliotheek