Buiten beeld - boekenflits.nlBuiten beeld van Jurriaan van Eerten is een spannende en indringende roman over een jonge journalist die over zijn eigen grenzen heen gaat en over de vraag of één persoon het verschil kan maken.

Buiten beeld is een actuele debuutroman van een ervaren correspondent, gebaseerd op de beroemde foto ‘De gier’ van Kevin Carter.

Alex is journalist en doet verslag van een grote demonstratie in Venezuela. Wanneer hij de ‘perfecte’ foto maakt, van een demonstrant die door een kogel wordt geraakt, heeft dat grote gevolgen. Ineens is hij bekend, en staan de media in de rij voor zijn volgende stuk. Maar Alex begint te twijfelen aan het nut van zijn werk.

Maakt het vastleggen zonder ingrijpen hem niet tot medeschuldige? Kun je als journalist wel verandering teweegbrengen? Bij een volgende reportage neemt hij een beslissing die zijn leven voorgoed zal veranderen.

Buiten beeld is een spannende en indringende debuutroman over een jonge journalist die op zoek is naar wat het leven de moeite waard maakt. Over betrokkenheid en schuld, over wat echt is en wat we graag willen geloven.

Jurriaan van Eerten (1983) is schrijver en journalist en woont in Tucson, Arizona. Zijn reportages uit de Verenigde Staten en Latijns-Amerika worden gepubliceerd in Nederlandse en internationale media. Buiten beeld is zijn debuutroman.BOEKINFORMATIE Xander Uitgevers