Gratie - boekenflits.nlDe nieuwe roman van Booker Prizewinnaar Aravind Adiga, Gratie behandelt grote thema’s, verteld met spanning en humor, waarbij je af en toe moet slikken omdat het zo schrijnend is. Een psychologische pageturner, in dezelfde typische geestige en warme stijl als De witte tijger.

Danny – oorspronkelijk Dhananjaya Rajaratnam – is gevlucht uit Sri Lanka en woont illegaal in Sydney, Australië. Hij verblijft in een voorraadkamer, werkt als schoonmaker en is al drie jaar bezig een nieuwe identiteit voor zichzelf te creëren. Hij heeft zijn accent weggepoetst, hij heeft highlights in zijn haar en een vegan vriendin. Het normale leven ligt bijna binnen handbereik.

Maar dan hoort hij dat een van zijn klanten is vermoord. Danny kende haar goed en hij heeft een sterk vermoeden wie het gedaan heeft. Moet hij bekennen wat hij weet met het risico het land uitgezet te worden? Of moet hij zijn mond houden en rechtvaardigheid de rug toekeren?

Terwijl de uren verstrijken, laat hij alles de revue passeren: het gewicht van zijn verleden, zijn toekomstdromen en de onvoorspelbare, vaak absurde realiteit van een onzichtbaar leven zonder papieren. Danny moet diep in zijn geweten tasten om een antwoord te vinden.

Heeft iemand zonder rechten wel verantwoordelijkheden?


BOEKINFORMATIE Nieuw Amsterdam