Mijn konijn van vaderskant - boekenflits.nlEr is niemand zoals Etgar Keret. Zijn verhalen zijn fantastisch in de dubbele betekenis van dat woord: geweldig en ongekend fantasierijk. Zijn personages worstelen met ouderschap en familie, oorlog en games, marihuana en pancakes, herinneringen en liefde.

Voorspelbaar zijn Kerets verhalen nooit. Wel altijd verrassend, vermakelijk en ontroerend. Zo ook in zijn nieuwe boek Mijn konijn van vaderskant. In het verhaal ‘IJshagedis’ bijvoorbeeld vertelt een jongen over een post-apocalyptische wereld waarin een jeugdleger een eindeloze oorlog voert.

In ‘Niet voor de high’ wil een man een joint halen om indruk te maken op een meisje… om te belanden in een Alice in Wonderland-achtige wereld van chaos en hartzeer. En in het sprookjesachtige titelverhaal zien drie zusjes in een konijn hun net vertrokken vader, tot ongenoegen van de verdrietige moeder. Tot het konijn ondergebracht kan worden bij een jongen die in zíjn konijn eveneens een afwezige vader ziet.

‘Begrijpen we elkaar en de wereld wel?’ vraag je je bij al die verhalen af. Maar dankzij de diepe liefde van Keret voor de mensheid, in al haar ongeluk en misverstand, schijnt op al deze pagina’s een helder licht dat ons verbonden houdt.

Etgar Keret (1967) is een internationaal geroemd schrijver van korte verhalen. In Nederland dook hij voor het eerst op met Pizzeria Kamikaze (2001). Zijn boeken verschijnen in meer dan veertig landen. Naast schrijver en universitair docent is Keret – ook wel de Quentin Tarantino van Israël genoemd – filmmaker. In 2007 won hij met zijn vrouw Shira Gefen de Camera d’Or voor de film Jellyfish.BOEKINFORMATIE Uitgeverij Podium