Oorkaanseizoen - boekenflits.nlOrkaanseizoen is een roman over de giftige cocktail van armoede, verlangens, onwetendheid en bijgeloof. Het proza van Fernanda Melchor bestormt je met orkaankracht – woest en ritmisch. Het biedt een inkijk in de actuele problemen van Zuid-Amerika, zoals vrouwenmoord en machistisch geweld.

Prachtig geschreven en met zoveel diepgang dat je zelfs voor de treurigste types nog sympathie kunt opbrengen.

De Heks is dood. Vermoord. De ontdekking van haar lijk in het Mexicaanse dorpje La Matosa ontketent een storm van geruchten en verdenkingen. Er was weinig bekend over de zonderlinge vrouw, behalve dat ze ooit een fortuin zou hebben geërfd.

Na haar dood komen details aan het licht die bij elkaar een beeld schetsen van een diep verdeeld en gruwelijk dorp. De Heks blijkt omringd te zijn geweest door een duistere verzameling personages: jonge mannen die op zoek zijn naar cocaïne en goedkope seks en jonge zwangere vrouwen die een abortus willen.

De Mexicaanse schrijfster Fernanda Melchor werkte als journalist voordat ze zich op het literaire pad begaf. Orkaanseizoen is haar tweede roman, waarmee Melchor definitief haar naam vestigt in de literatuur: de recensies waren internationaal zeer lovend en de Duitse vertaling werd zelfs twee keer bekroond.BOEKINFORMATIE Uitgever