Het verhaal van Edith - boekendlits.nlIn 1997 verscheen de eerste editie van Het verhaal van Edith. Ter gelegenheid van het vijftienjarig jubileum van Uitgeverij Podium verscheen het in april 2012 opnieuw, aangevuld met een selectie uit de vele lezersbrieven die Edith Velmans-van Hessen ontving.

Na de oorspronkelijke Nederlandse uitgave verschenen overal in de wereld vertalingen, bij de meest prestigieuze uitgevershuizen. In totaal werden meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Dit bewogen, maar levenslustige egodocument inspireert nog steeds velen.

Het dagboek van het Joodse meisje Edith begint in 1938, als zij nog een onbezorgd Haags leven leidt. Ze schrijft over school, feestjes en jongens.

Maar dan doet de oorlog zijn intrede. Edith moet onderduiken in Breda, waar zij, afgesneden van haar familie, zware jaren doorbrengt. Uiteindelijk zullen alleen zij en haar broer Guus de oorlog overleven.BOEKINFORMATIE Uitgeverij Podium