De macht van niets doen - boekenflits.nlDe New York Times-bestseller De macht van nietsdoen is een van Barack Obama’s favoriete boeken. Belangrijke media zoals Time, The New Yorker en Elle sloten zich daarbij aan en noemde het een van de beste boeken van het jaar.

In een tijd waarin we verplicht zoveel mogelijk niets buitenhuis doen, geeft Jenny Odell de hoopvolle boodschap dat er macht ligt in precies dat nietsdoen.

Naast het feit dat we op het moment de mensen om ons heen beschermen door thuis te blijven, kan het ons ook nog iets anders waardevols brengen: echte aandacht.

Hoe maak je het huidige “nietsdoen” tot iets positiefs? De auteur deelt inzichten en oefeningen over “Deep listening” en het gebruikmaken van beschrijvende taal.

Jenny Odell schreef met De macht van nietsdoen een kritiek op de krachten die om onze aandacht strijden. Wie dit boek leest, gaat anders denken over productiviteit, krijgt opnieuw verbinding met zijn of haar omgeving en ontdekt betekenisvolle vormen van geluk en echte aandacht. De macht van nietsdoen biedt een geheel nieuw actieplan om buiten de kapitalistische ideeën over efficiëntie en technologisch determinisme te denken.BOEKINFORMATIE Ten Have