De smaak van wilde peren - boekenflits.nlMet een perenboomgaard als decor spint Arenz een prachtig verhaal waarin twee heel verschillende vrouwen elkaar vinden door het harde werk op de boerderij. Een verhaal over verbintenis en klein geluk.

De smaak van wilde peren is een roman die onthaast en de aandacht richt op wat er werkelijk toe doet. Vol gevoel weet bekroond auteur Ewald Arenz een beeldend verhaal over te brengen dat tot nadenken stemt en ontroert.

In een wijngaard lopen Sally en Liss elkaar tegen het lijf. Sally, jong en woedend, is op de vlucht voor alles en iedereen. Liss bestiert in haar eentje een boerderij. Vanaf het eerste moment voelen ze zich opmerkelijk met elkaar verbonden.

Terwijl ze samen op de akker en in de perenboomgaard werken en de bijen verzorgen, raken ze met elkaar in gesprek over wat hen van anderen scheidt.

Wanneer het verleden ongewild hun leven binnendringt, ontdekken ze de stille kracht van vriendschap. De smaak van de wilde peren stond op de shortlist van de Duitse Boekhandelsprijs.

Ewald Arenz werkt als docent op een gymnasium in Nürnberg. Zijn romans en theaterstukken zijn met talrijke prijzen bekroond. De smaak van wilde peren is zijn eerste boek in Nederlandse vertaling.BOEKINFORMATIE Nieuw Amsterdam