Loop nooit weg zonder helm - boekenflits.nlLoop nooit weg zonder helm is de ontroerende en geestige roman van Camille Bordas. In dit bijzondere boek staan Isidore en zijn hoogbegaafde broers en zussen centraal.

Hoe is het om als normale jongen op te groeien in een superslim gezin? Isidore is een jonge held die je nooit meer vergeet. De roman raakt bovendien aan actuele thema’s, zoals de gevolgen van prestatiedruk bij kinderen.

Isidore Mazal is elf jaar oud en de jongste zoon in een gezin met zes kinderen. Zijn broers en zussen zijn allemaal superintelligent, hij is gevoelig. Berenice, Aurore en Leonard behalen al voor hun vierentwintigste eredoctoraten. Jeremy is een muzikaal genie en Simone, dertien jaar oud, is overal goed in. Ze weet zeker dat ze later beroemd zal worden.

Alleen Isidore heeft nog nooit een klas overgeslagen of een proefschrift geschreven. Maar wanneer de familie Mazal getroffen wordt door een tragedie, is hij de enige die ziet hoe ze allemaal worstelen met hun verdriet en is hij ook de enige die hen kan helpen – als hij voor die tijd tenminste niet is weggelopen van huis.BOEKINFORMATIE Nieuw Amsterdam