Dochters van een nieuwe tijd - boekenflits.nlHamburg, 1919. De Eerste Wereldoorlog is eindelijk voorbij. Vier jonge vrouwen, Henny, Käthe, Lina en Ida, verschillen in karakter en afkomst, maar hopen allemaal op een nieuwe tijd.

Samen zien ze de wereld transformeren: van de wederopbouw van Duitsland na een tragische nederlaag in de oorlog en de opkomst en ondergang van de Weimarrepubliek, tot de verschrikkingen van de naziheerschappij.

De vier gaan hun eigen weg, maar er is iets wat hen verbindt: hun vriendschap.

Dochters van een nieuwe tijd dompelt je onder in de wereld van luxueuze danszalen, vermout, cocktails, opiumkelders en Chinese restaurants, totdat langzaam, maar onverbiddelijk, het einde van de vrijheid nadert door de opkomst van de nazi’s.

Vier vrouwen, één eeuw geschiedenis: Dochters van een nieuwe tijd is het eerste deel van de meeslepende trilogie De Nieuwe Tijd. Het tweede deel verschijnt in november 2020 en het derde deel in juni 2021.

boekenflits.nlBOEKINFORMATIE Signatuur