Graz - boekenflits.nlHerman Eichler heeft de apotheek overgenomen van zijn vader, die de zaak weer heeft overgenomen van diens vader. Herman is sinds het overlijden van zijn ouders alleen en leeft elke dag volgens een vast stramien.

Een ongeval voor zijn deur is de aanzet tot een slapeloze nacht, waarin hij uit zijn cocon breekt en onder ogen ziet wat hij niet langer kan negeren.

Goede raad komt er bij apotheker Eichler in volzinnen uit. Tegen de vrouw zonder haren zegt hij dat alles goedkomt. De matrone laat hij in de waan dat ze haar remedie zelf heeft bedacht. In het oor van de bejaarde roept hij: ‘U bent nog jong!’

Alleen met zichzelf weet hij geen raad. Zijn geluk is het ongeluk dat op een avond voor zijn deur gebeurt. Daar ligt de fiets, daar ligt het meisje en ineens is de pijn aanwijsbaar.BOEKINFORMATIE Querido