Het licht van die dagen - boekenflits.nlLibanon en hoofdstad Beirut golden in de vorige eeuw jarenlang als een verlichte en moderne vrijhaven in het Midden-Oosten, waar veel verschillende geloven harmonieus samenleefden. Totdat de verwoestende burgeroorlog (1975-1990) hier een einde aan maakte. Deze achtergrond is de basis van Het licht van die dagen.

Het verhaal speelt zich af in 2015, maar er zijn terugblikken naar 1982 omdat in dat jaar de kiem wordt gelegd rond het plot. En dan vooral de aanval op de Palestijnse vluchtelingenkampen Sabra en Shatila door christelijke facties als tragisch scharnierpunt.

Een kibboets nabij de Israëlisch-Libanese grens in 1982. Bij een raketaanval redt een vreemdeling het leven van de jonge Duitse arts Robert Landauer. Dat moment zou de toekomst van hun beiden bepalen.

Meer dan dertig jaar later ontmoeten de mannen elkaar bij toeval opnieuw in Berlijn en de redder van toen vraagt Landauer om een gunst: hij moet hem helpen een vrouw te vinden die tijdens de burgeroorlog spoorloos lijkt te zijn verdwenen. Landauer vertrekt en zijn reis naar het Midden-Oosten wordt een reis naar zijn eigen verleden.

Het verhaal van Het licht van die dagen is buitengewoon knap verweven met (een deel van) de tragische én intrigerende geschiedenis van de Libanese burgeroorlog. Abarbanell smeedt een zeer realistisch web rondom de persoon Robert Landauer, waardoor dit boek blijft boeien van A tot en met Z. De verrassing van deze zomer!BOEKINFORMATIE Signatuur