Licht in de tunnel - boekenflits.nl‘We wachten niet tot het licht aan het einde aan de tunnel, maar we hangen zelf de lampjes op.’ Toen Marc de Hond eind 2018 hoorde dat hij ziek was, besefte hij dat er een grote kans was dat hij zijn kinderen niet groot zou zien worden.

Hij besloot een dagboek te gaan bijhouden. Het werd een periode van veel slecht nieuws en donkere momenten. Maar hij en zijn gezin traden ook de moeilijke momenten met optimisme en humor tegemoet.

De lampjes in de tunnel waren het bijzondere huwelijksaanzoek in Carré tijdens de eerste chemo, het afscheidsfeest voor zijn blaas die verwijderd moest worden, de pretparkbezoeken met de kinderen op goede dagen en het huwelijksfeest toen Marc en zijn vrouw Remona al wisten dat hij niet meer beter zou worden.

Licht in de tunnel is een heel bijzonder boek en geeft een unieke en inspirerende kijk op leven en dood. Ik heb diep ontzag voor de manier waarop Marc zijn laatste maanden voor zijn overlijden tegemoet trad en heeft beschreven in dit diep ontroerende boek. Marc de Hond overleed op 3 juni jongstleden en conform zijn eigen wens is het boek daarna verschenen.BOEKINFORMATIE Lev.