De maan van papier - boekenflits.nlEen jaar na de dood van Andrea Camilleri heeft uitgeverij Serena Libri de gereviseerde druk uitgebracht van De maan van papier.

Angelo Pardo zit in een fauteuil op zijn dakterras, met zijn broek open. Dood, door zijn linkeroog geschoten.

Angelo’s zuster is ontroostbaar; zijn mooie vriendin die in een dure auto rondrijdt, volstrekt niet. Beiden vertellen niet altijd de waarheid.

Montalbano vraagt zich af: waarom stond zijn broek open? Word ik oud? Hoe komt een artsenbezoeker aan het geld om zijn vriendin kostbare cadeaus te geven?

Hij stapte in de auto, maar na een paar honderd meter sloeg hij zich voor zijn voorhoofd, vloekte en begon aan een gevaarlijke U-bocht, terwijl drie automobilisten die achter hem reden, hem op luide toon toevoegden:
allereerst dat hij een ongelofelijke lul was;
ten tweede dat zijn moeder een dame van lichte zeden was geweest;
ten derde dat zijn zuster nog erger was dan zijn moeder.

Andrea Camilleri (1925 – 2019) was theaterregisseur en scenarioschrijver. Aangemoedigd door zijn vriend en leermeester Leonardo Sciascia ging hij op latere leeftijd romans en thrillers schrijven.

De eerste thriller De vorm van water kwam uit in 1994. Montalbano, de Siciliaanse Maigret, was opgestaan. En hij is niet meer weg te denken uit het milieu.

Hoe oud Montalbano is geworden weten we nog niet. Camilleri werd 93 jaar en schreef tot het einde van zijn leven. Zijn thrillers zijn in 35 landen vertaald.BOEKINFORMATIE Serena Libri