De verdwijning - boekenflits.nlBath, 1942. De Duitsers zijn een bombardement van de stad begonnen. In de chaos van de nacht verdwijnt de kleine Davy.

Frances, die op hem zou passen, kamt de verwoeste stad uit, op zoek naar het jongetje. Maar het is oorlog en niemand heeft oog voor de verdwijning van een kind. Wat is er met Davy gebeurd en is hij nog in leven?

Frances’ zoektocht is een pijnlijke echo van die van meer dan twintig jaar eerder, toen zij en haar beste vriendin Wyn negen jaar oud waren. Op een dag was Wyn verdwenen en haar lichaam is nooit gevonden. Sindsdien worstelt Frances met een groot schuldgevoel, omdat ze denkt dat ze Wyn had kunnen redden.

Dan brengt het bombardement een nieuwe aanwijzing over Wyns verdwijning aan het licht en Frances is vastbesloten om de waarheid te achterhalen – in de overtuiging dat die antwoorden haar naar Davy zullen leiden…

Tegen de achtergrond van de waargebeurde bombardementen van de nazi’s op de historische stad Bath in 1942 bedacht Katherine Webb een geraffineerd verhaal dat zich gaandeweg ontspint als een regelrechte whodunnit. Steeds verder ontrafelt Frances het mysterie en komt langzaam achter de waarheid.

De ontknoping is trouwens al even verrassend als de hele roman zelf; voor mij was dit echt de ontluiking van de zomer. Top boek!BOEKINFORMATIE De Fontein