Ontgelden - boekenflitsHoe komt het dat politieke besluitvorming en monetaire en economische maatregelen altijd te laat op stoom komen?

De wereld is nauwelijks bekomen van de kredietcrisis of er dient zich alweer een nieuwe gamechanger aan. De coronacrisis zal de wereld – ook de financieel-economische – sterk veranderen.

De uitgangspositie is precair nu de economisch beleidsmakers door de vorige crisis al veel kruit verschoten hebben. Een nieuwe schuldencrisis in Europa ligt op de loer.

Technologische ontwikkelingen en verschuivingen in het mondiale economische en politieke machtsevenwicht hebben een ongeordende zoektocht op gang gebracht naar ieders plaats in de wereld van morgen.

In Ontgelden blikt Nout Wellink terug op zijn lange internationale carrière in het geldwezen, maar hij kijkt ook vooruit.

Vanuit zijn ervaringen als bestuurder van twee van de grootste (Chinese) banken ter wereld schetst hij het beeld van China als leidende (economische) wereldmacht in aantocht.BOEKINFORMATIE De Arbeiderspers