De moordclub (op donderdag) - boekenflitsIn een prettig en rustig bejaardenhuis (waar je pas welkom bent met minimaal 65 jaar) vormen vier bewoners een onwaarschijnlijk clubje. Een keer per week, op de donderdag, ontmoeten ze elkaar om onopgeloste moorden te onderzoeken. Als een soort hersengymnastiek, zeg maar…

Als eerst een aannemer en iets later een vastgoedontwikkelaar uit een aangrenzend stadje worden vermoord komt de club opnieuw in actie. Tot hun verbazing lijkt de moord alles te maken te hebben met hun eigen verzorgingshuis.

De vier vrienden mogen dan wel behoorlijk op leeftijd zijn, ze hebben allemaal meer dan genoeg levenservaring. Het groepje bestaat uit Elizabeth, voormalige psychiater Ibrahim, ex-vakbondsleider Ron en Joyce die ooit verpleegster was. Vier vogels van heel verschillende pluimage, maar als groepje behoorlijk doortastend en doeltreffend.

De moordclub (op donderdag) is een heerlijk boek dat mij hetzelfde gevoel geeft als ik naar een detective op BBC First kijk. Die typisch landelijke Engelse sfeer, onderkoelde humor en een spannend verhaal waarin weinig is wat het lijkt.

Richard Osman is televisieproducent en de presentator van Pointless en andere populaire programma’s op de BBC. De moordclub (op donderdag) is zijn debuut en zal wereldwijd in vertaling verschijnen.


BOEKINFORMATIE Cargo

  • Vertaling: Jan Pieter van der Sterre, Reintje Ghoos
  • Paperback – ISBN 9789403197401 – €20,99
  • eBoek – ISBN 9789403197708 – €9,99