De vakantie - boekenflits.nlClaire en Matt zijn niet meer bij elkaar, maar willen voor hun dochter Scarlett een ‘normale’ kerst. Ze weten niet meer wie het een goed idee vond om daarvoor naar het Happy Forest-vakantiepark te gaan en hun nieuwe partners mee te nemen, maar het is nu te laat om het nog af te blazen.

Claire komt met haar vriend Patrick. Matt brengt Alex mee, de nieuwe liefde van zijn leven. Scarlett heeft haar denkbeeldige vriend Posey. Een reuzenkonijn.

Met zijn vijven (of zessen?) knarsetanden ze zich door alle Verplicht Leuke Activiteiten heen, drinken ze te veel wijn als Scarlett op bed ligt en delen ze iets te intieme details over hun relatieverleden.

Voor ze het weten is hun vakantie veranderd in een tijdbom die eindigt waar het verhaal van deze roman begint: met een paniekerige oproep aan de politie.

Echt heel geestig! Caroline Hulse leverde een prettig leesbaar boek af met soepele dialogen en hilarische gebeurtenissen van vier volwassen, een kind en een imaginair konijn. De ongemakkelijkheid van sommige situaties voel je tot in je tenen, maar de hoofdpersonen gaan er (meestal) verbazingwekkend makkelijk mee om; heel knap!

Lekker boek, ben nu al benieuwd naar de verfilming…

 BOEKINFORMATIE Uitgever