Grid - boekenflitsElke dag wordt de president van de Verenigde Staten met de dood bedreigd. De Secret Service verzekert hem dat hij geen gevaar loopt, maar hij gelooft hen niet langer.

Keer op keer droomt hij namelijk over zijn eigen dood, een nachtmerrie die zo realistisch is dat het lijkt alsof hij gewaarschuwd wordt.

Josh Cain, lijfarts van president Robert S. Thompson, wordt verzocht om naar een kerk nabij het Witte Huis te komen, waar een ex-marinier dreigt zelfmoord te plegen.

De man vertelt hem over een plot om de president te vermoorden en onthult geheimen die hij niet kán weten, voordat een politiekogel een eind maakt aan zijn leven.

Het is het begin van een reeks gebeurtenissen die Cain met andere ogen naar de wereld om hem heen doen kijken. Naar wat werkelijk is en wat niet…

Verhalen die zich afspelen rond de machtsstructuren van de Amerikaanse president en de innercircle van de Washingtonse geheime diensten hebben altijd iets sinisters. Bij iedere nieuwe pagina volgen verrassende wendingen en krijg je nieuwe inzichten, terwijl het verhaal razendsnel doordendert.

Ook Nick Cook heeft met Grid een dergelijk boek afgeleverd, waarbij je als lezer het verhaal wordt ingezogen vanaf de eerste pagina om je na (ongeveer) 500 pagina’s weer uit te spugen. Good stuff!Fragment lezen? Klik hier

BOEKINFORMATIE AW Bruna