Houden van Trump - boekenflitsHilarische roman over politieke correctheid, populisme en de zekere ondergang van de blanke man. De vraag is alleen nog: gaat hij vrijwillig liggen?

Een populaire komiek zit op dood spoor. En ontwikkelt een stiekeme voorliefde voor de meest gehate politicus ter wereld. Hij houdt zich staande in een land dat zijn idool verafschuwt.

Maar succes blijkt geen afdoend medicijn tegen het meedragen van een alsmaar groter geheim.

‘De mainstream journalistiek belicht Donald Trump zó ééndimensionaal dat ik zin kreeg uit mijn gedaante van journalist te stappen. En fictie te schrijven met Trump in een prominente rol,’ vertelt Hans van Willigenburg.

Een andere reden om over het fenomeen Trump te schrijven, is dat Van Willigenburg zich verveelt met veel hedendaagse romans: ‘Literatuur is het braafste jongetje van de klas geworden. Ik zeg niet dat ik dat met één boek verander, maar door Trump de wereld van de fictie in te trekken, doe ik een serieuze poging.’


BOEKINFORMATIE Ezo Wolf

  • Paperback – ISBN 9789083077871 – €17,50