Naar buiten - boekenflitsNaar buiten is een geschiedenis over kamperen door Nederlanders, die begint bij de avonturiers van een eeuw geleden, die uitlegt waarom dankzij de oorlog kamperen zo populair werd en die ons nostalgisch doet terugdenken aan vroege kinderjaren op de camping.

Dit boek neemt je mee op een reis van ruim honderd jaar, vanaf de vroege twintigste eeuw toen landgenoten het van oorsprong Engelse fenomeen oppikten tot aan de huidige tijd waarin een ongekend aantal het omarmen. Veel is er veranderd door de jaren heen. Maar ‘de hang naar vrijheid’ is altijd gebleven.

Wie eenmaal met het kampeervirus besmet is geraakt, geeft het met plezier door aan de volgende generatie. Kamperen is een van de populairste vormen van vakantie vieren.

Hans Buiter is verenigingshistoricus van de ANWB en vond in de archieven niet eerder gepubliceerde foto’s en oude advertenties. Daarmee vertelt hij een uniek verhaal over een nationale traditie.

Ook ik werd vroeger meegesleept door heel Europa (en later vooral Frankrijk) om met één grote bungelowtent en een paar kleine tenten de zomervakantie door te brengen op grote én kleinere campings. Dergelijke herinneringen zal iedereen wel hebben; dit boek is dan ook een echt feest van herkenning!BOEKINFORMATIE ANWB