Psychologie van het uiterlijk - boekenflits.nl‘Ik doe het voor mezelf’ is een veelgehoorde uitspraak van mensen die cosmetische chirurgie ondergaan. We smeren zalfjes, slikken pillen en laten artsen snijden in ons eigen vlees. Doen we dat echt alleen maar voor onszelf?

Liesbeth Woertman maakt in Psychologie van het uiterlijk duidelijk dat ons zelfbeeld bestaat bij de gratie van anderen. Zonder spiegel, geen zelfbeeld.

Woertman kiest in haar boek niet alleen voor de psychologische invalshoek, maar gebruikt ook filosofische, biologische en sociologische inzichten.

Deze herziene, geactualiseerde uitgave is helemaal anno nu. Woertman heeft met name de invloed van sociale media (Instagram) meegenomen, waarbij echt en onecht lastig van elkaar zijn te onderscheiden. Maar ook andere ontwikkelingen op het gebied van schoonheidsidealen van het afgelopen decennium zijn meegenomen.

De psychologie van het uiterlijk is geen zweverig boek, integendeel! Knap onderbouwd en erg interessant!BOEKINFORMATIE Uitgeverij Ten Have