Cold case: Countdown - boekenflitsEen kunstenares wordt dood gevonden bij de vuurtoren van een Nationaal Park aan de kust in zuid-Zweden. Op de plaats delict wordt bewijs gevonden dat teruggrijpt naar een moordzaak in Ystad van vijftien jaar geleden, waarbij een jonge pianist werd doodgestoken.

Tess Hjalmarsson en haar collega Marie Erling van het coldcaseteam in Malmö duiken in beide zaken, maar vinden verder geen overeenkomsten die de slachtoffers met elkaar in verband brengt. Tegelijkertijd dringt de tijd, omdat hun leidinggevende het coldcaseteam eigenlijk wil opheffen.

Het nieuws over de moordzaak brengt een kettingreactie op gang. Zo begint een moeder van twee jonge kinderen te vermoeden dat haar echtgenoot niet is wie hij zegt te zijn…

Dit is het tweede deel in de Cold Case-serie van Tina Frennstedt (na Verdwenen uit 2019) met ook weer hoofdrollen voor Tess en Marie. Er lopen twee verhaallijnen in het heden en één over gebeurtenissen van een aantal jaar geleden naast elkaar.

Langzaam komen de verschillende lijnen bij elkaar zonder dat de spanning wegvalt of een en ander verwarrend wordt. De elementen zijn spannend en origineel, het boek is goed geschreven en leest vlot.

De twee delen is de serie zijn overigens prima afzonderlijk te lezen.BOEKINFORMATIE HarperCollins