De boekbinder - boekenflitsBoeken zijn gevaarlijke dingen in het 19e-eeuwse Engeland van Bridget Collins. Het is een wereld waarin mensen boekbinders bezoeken om zich te ontdoen van pijnlijke herinneringen. Als de verhalen eenmaal zijn verteld en tussen de pagina’s van een boek zijn gebonden, wordt de lei schoongemaakt en verliezen herinneringen de kracht om pijn te doen.

Nadat hij lichamelijk niet langer in staat is om zijn klussen op de boerderij te doen, wordt Emmett Farmer naar de werkplaats van een boekbindster gestuurd om bij haar in de leer te gaan. Emmett laat huis en haard achter en ook zijn gezondheid gaat langzaam vooruit terwijl hij het bindersvak leert.

Het is voor Emmet verboden om in een bepaalde ruimte te komen, maar zijn nieuwsgierigheid wordt wel steeds groter. De komst van Lucian Darnay – met wie hij een band voelt – verandert alles.

Een prachtig geschreven boek met een zeer origineel uitgangspunt, ook al verloopt het verhaal totaal niet zoals ik had verwacht. Maar of dat erg is?BOEKINFORMATIE The House of Books