De moorden op Kingfisher Hill - boekenflitsHercule Poirot reist per luxe passagiersbus van Londen naar het exclusieve landgoed Kingfisher Hill. Richard Devonport heeft hem gevraagd om te bewijzen dat zijn verloofde, Helen, onschuldig is aan de moord op zijn broer Frank.

Aan dit verzoek is één gekke voorwaarde verbonden: Poirot moet de werkelijke reden voor zijn aanwezigheid verbergen voor de rest van de familie Devonport.

In de bus vindt een incidentje plaats: een vrouw maakt stampij en wil een andere stoel. Ze denkt namelijk dat ze wordt vermoord als ze op haar toegewezen stoel moet blijven zitten. Dit issue wordt opgelost en de rest van de reis verloopt zonder incidenten, maar Poirot heeft er een slecht gevoel over.

Zijn angsten worden later bevestigd wanneer een lichaam wordt ontdekt in het huis van de Devonports met een briefje dat verwijst naar ‘de stoel waar je niet op had mogen zitten’.

Zouden deze nieuwe moord en het eigenaardige incident in de bus aanwijzingen zijn om het mysterie op te lossen van wie Frank Devonport heeft vermoord? En kan Poirot de echte moordenaar op tijd vinden om een ​​onschuldige vrouw van de galg te redden?

Bij het karakter Hercule Poirot heeft iedereen wel een beeld. Van de boeken van Agatha Christie zelf, de bioscoopfilms of de langlopende tv-serie met David Suchet in de rol van de Belgische speurneus. Dat was ook de Poirot die ik voor me zag bij het lezen van dit boek, hoewel de schrijfster hemzelf en zijn methodes wel iets moderner heeft gemaakt zonder dat hij een wandelend anachronisme is geworden.

De erven Christie staan Sophie Hannah als enige toe om nieuwe mysteries voor Poirot te schrijven, waarvan De moorden op Kingfisher Hill al weer de vierde in de serie is. De delen zijn ook prima zelfstandig te lezen.

Makkelijk leesbaar, spannende twists en leuke karakters; gewoon een lekkere whodunit.BOEKINFORMATIE The House of Books