De stof in haar handen - boekenflitsSardinië, begin twintigste eeuw, de tijd dat alle kledingstukken nog op maat worden gemaakt. Een meisje leert alle kneepjes van het vak van haar grootmoeder: van zomen tot het aanbrengen van veters en knoopsgaten. Daarna begint ze als naaister aan huis te werken om zo haar eigen geld te verdienen. De naaimachine is haar weg naar vrijheid.

In elk huis, tijdens het opmeten, het knippen, het naaien, luistert ze naar de verhalen van eigengereide vrouwen om haar heen: de eigenzinnige Esther die paardrijdt als een man en natuurkunde studeert, de vrijgevochten Amerikaanse Lily Rose die een pistool in haar korset verstopt en de hebzuchtige zussen Provera.

Deze roman is hartverwarmend. Pitzorno laat de lezer echt de samenleving van toen betreden met over het algemeen een werkelijkheid ver van de onze, terwijl in sommige gevallen zaken verbazingwekkend onveranderd zijn gebleven.

Wat dit boek echt uniek maakt, is de elegante en gracieuze verteltrant van Bianca Pitzorno. Fantastisch!BOEKINFORMATIE Signatuur