Een dollar per dag - boekenflitsWaarom zou een man in Marokko die niet genoeg te eten heeft een televisie kopen? Waarom besteden de armste mensen in India toch nog geld aan suiker? Heb je meer kans om tot armoede te vervallen als je veel kinderen hebt?

Dit verhelderende boek rekent af met de mythen rondom armoede en analyseert de economische beslissingen die miljoenen mensen elke dag nemen.

In Een dollar per dag bieden economen Abhijit V. Banerjee en Esther Duflo onverwachte oplossingen voor de talloze wereldburgers die moeten rondkomen van een dollar per dag – wat internationaal wordt beschouwd als de armoedegrens.

Ze leggen uit waarom arme mensen geld zouden moeten lenen om te sparen en hoe het toch komt dat bedrijven die ze opzetten nauwelijks kans van slagen hebben.

Op basis van grondig velden wetenschappelijk onderzoek laten de Nobelprijswinnaars zien hoe de wereld écht werkt.BOEKINFORMATIE Thomas Rap