Een vrouw van de wereld - boekenflitsLeonie Espen bezit veel, maar heeft weinig om te koesteren. Met haar man Dick, eigenaar van een reisbureauketen, woont ze begin jaren zeventig in een villa in het westelijk deel van Amsterdam.

Terwijl haar man trots is op zijn succesvolle vakantiereizen, gaat er bij Leonie na een ontmoeting met een Surinaamse jongen een knop om. Ze ontdekt dat de wereld zoveel groter is dan de Burgemeester Eliasstraat.

Welke keuzes in het leven kan Leonie zelf maken? En zijn er keuzes die, al dan niet met behulp van donkere machten, fataal zijn?

Een vrouw van de wereld speelt zich af in het begin van de jaren zeventig en Van Aalten schildert het tijdsbeeld heel accuraat. Althans, ik zag in zijn beschrijvingen de foto’s uit die tijd (van mijn ouders dan) voor me.

Daarnaast speelt hij fantastisch met de lezer wat culmineert in het totaal onverwachte tweede deel. Om ons zo op het verkeerde been te zetten, kunnen alleen de hele groten… Fabelachtig!BOEKINFORMATIE Podium