El Chapo - boekenflitsHet leven van Joaquín Guzmán Loera, alias El Chapo, begon in een klein dorpje in Mexico, waar hij zich als kind al vroeg bezighield met drugshandel.

In de decennia die volgden werkte hij zich op en groeide hij uit tot een zeer rijke en ongrijpbare drugsbaas. Tot twee keer toe werd hij gearresteerd, maar beide keren wist hij te ontsnappen.

Het doek viel uiteindelijk in 2016, toen hij voor de derde keer werd gearresteerd en het jaar daarop werd uitgeleverd aan Amerika. In 2019 werd hij daar schuldig bevonden en kreeg hij levenslang.

Alan Feuer deed verslag van El Chapo’s proces voor The New York Times en kreeg toegang tot tal van nieuwe bronnen. Hij interviewde onder meer agenten van de FBI, DEA en Homeland Security. Maar ook de aanklagers, die spraken met Chapo’s minnares en zijn rechterhand.

Nog nooit is El Chapo’s verhaal opgeschreven met zoveel inside-informatie over de acties die zijn ondernomen om hem te pakken te krijgen en zoveel kennis over de werkwijzen van de drugsbaron zelf.BOEKINFORMATIE De Geus