Helsinki - boekenflitsIn haar nieuwe boek Helsinki neemt Nathalie Pagie de lezer mee naar de hoofdstad van Finland (duh!). We maken kennis met rechercheur Talinn, die er aan een nieuwe baan is begonnen. Talinns tweelingzus Reval verdween jaren geleden en is helaas nooit meer teruggevonden. Na acht jaar besluit Talinn terug te keren naar Helsinki en waagt een laatste poging om uit te vinden wat er met haar zus is gebeurd.

Ze kan ook direct aan de slag met een andere zaak: er is een lichaam gevonden van een man die op gruwelijke wijze is vermoord. Het blijkt niet de eerste moord te zijn waarbij het stoffelijk overschot ernstig is toegetakeld. En dat altijd in oktober… Het lijkt alsof er al jaren een seriemoordenaar actief is, maar politie en justitie hebben deze zaken altijd stil gehouden, ze vrezen namelijk mogelijke imagoschade voor de stad.

Pagie schildert drie verhaallijnen: de moorden, Talinns eigen onderzoek en een onbekende brievenschrijver. Dit alles doet ze met vlotte en prettige pen. Het verhaal heeft veel vaart en houdt de aandacht van de lezer goed vast. Zo racen we naar de ontknoping om erachter te komen wie de moordenaar is.

Een genot om te lezen!BOEKINFORMATIE Boekerij