Het glazen koninkrijk - boekenflitsDe Amerikaanse Sarah Mullins reisde naar Thailand om zich in de hoofdstad Bangkok te verstoppen. In New York heeft ze een oude schrijfster opgelicht en ze moet ergens ‘onderduiken’. Ze huurt een appartement in het (voormalige) luxe complex The Kingdom. We leren Sarah wel beter kennen, maar het blijft allemaal wat vaag…

Sarah ontmoet in The Kingdom drie andere mysterieuze vrouwen: de getrouwde Nat, de Chileense chef Ximena en Mali, de meest mysterieuze van allemaal.

Politieke onrust veroorzaakt onrust en geweld in de straten rondom The Kingdom. De onrust slaat ook steeds meer toe binnen het complex, waardoor gevoelens van onveiligheid ontstaan ​​en geheimen van de bewoners worden onthuld.

Osborne is een meester in het op subtiele wijze creëren van ongemakkelijke en verontrustende beelden. Je weet gewoon dat er verrassende en vervelende zaken op stapel staan.

Ook al komt Het glazen koninkrijk langzaam op gang, de lezer wordt later in het boek ruimschoots beloond voor zijn/haar volharding.

Uitstekende literaire prestatie!BOEKINFORMATIE Prometheus