Meral - boekenflitsMeral Kaya is huisarts in een gemengde artsenpraktijk in Amsterdam. Als kind migreerde ze vanuit Centraal-Turkije naar Nederland. Haar ouders zijn gelovig, maar tijdens haar jeugd werd zelden over religie gesproken.

Meral verbaast zich dan ook over de toegenomen vroomheid van haar Turkse landgenoten. Als arts is Meral vooruitstrevend en open, thuis is ze echter minder vrijzinnig.

Ze laat toe dat haar echtgenoot Bilal hun zoon Ismail terroriseert met zijn Turkse waarden en normen, waarop Ismail van huis wegloopt en zich voor korte tijd aansluit bij de islamitische Gülenbeweging.

In een poging vader en zoon te verzoenen haalt Meral haar zoon over nog eenmaal mee te gaan naar Turkije. Daar wordt ze gedwongen de balans te zoeken tussen haar achtergrond en haar overtuigingen.

Froukje Santing (@froukjesanting) studeerde Wereldreligies in Leiden en Islam in de Moderne Wereld aan de Universiteit van Amsterdam. Ze woonde zeventien jaar in Turkije, waar ze werkte als correspondent voor NRC Handelsblad en het Radio 1 Journaal.

Momenteel werkt ze als schrijver, publicist en journalist voor onder meer De Groene Amsterdammer en Wordt Vervolgd. Santing publiceerde eerder twee non-fictieboeken. Meral is haar romandebuut.BOEKINFORMATIE Uitgeverij Orlando – @uitgeverijorlando