Sausage - boekenflitsElizabeth II is een van de bekendste figuren in de wereld, maar toch is zij een groot raadsel. Zelden maakt ze haar mening kenbaar of toont ze – heaven forbid – enige emoties.

Sommigen noemen haar daarom Elizabeth the Silent. In Sausage licht Harry De Paepe een tip van de koninklijke sluier op. De Queen is naast vorstin en behoedster van het Geloof, ook dochter, echtgenote, moeder, grootmoeder en overgrootmoeder.

Met gevoel voor (Britse) humor biedt De Paepe een blik op de passies van Hare Britse Majesteit. Welke personen zijn belangrijk in haar leven? Hoe gaat ze om met haar premiers? Hoe is haar band met de eeuwige kroonprins Charles?

Waarom vind je op haar landgoederen geen katten? Hoe rijk is ze eigenlijk? Is de koningin een verborgen comédienne? Waarom wordt ze sausage genoemd? En wat zit er nu in ’s hemelsnaam in haar handtas?

U vindt het antwoord op deze vragen in Sausage. Het boek is vernoemd naar de vermeende bijnaam voor de Britse koningin van haar echtgenoot prins Philip. Auteur De Paepe is leraar geschiedenis en hij leert ons veel meer dingen over koningin Elizabeth, de familieverhoudingen en hun reacties op gebeurtenissen.

Makkelijk geschreven en geestige beschrijvingen zijn de belangrijkste kenmerken van Sausage. Of het allemaal waar is, weet ik niet, maar Harry De Paepe brengt ’t met verve. Leuk boek!BOEKINFORMATIE Uitgeverij Vrijdag