Semper Fi - boekenflitsHelena Dijks is achttien als ze in Amsterdam op kamers gaat met haar vriendin Kim, maar al snel gaat het helemaal mis. Helena krijgt te maken met Semper Fi, een herendispuut met een nogal duistere reputatie en een gezamenlijk huis op de Oudezijds Voorburgwal en Kim raakt vermist. In hun zoektocht naar Kim komen Helena en Kjell – Kims broer – nader tot elkaar, maar ze vinden Kim er niet mee terug.

Twintig jaar later is de verdwijning van Kim een duidelijke cold case. Helena heeft ondertussen een indrukwekkende schrijfcarrière opgebouwd, is getrouwd met Kjell en moeder van Senn.

Helena schrijft het boek Nemesis over haar tijd in Amsterdam en de verdwijning van Kim. Wanneer dit bekend wordt, is het leven van Helena en haar gezin ernstig in gevaar. Wie bedreigt Helena en wie kan ze eigenlijk nog vertrouwen?

Dit is het eerste boek dat ik lees van Ellen Lina en moet zeggen dat de kennismaking me zeer goed is bevallen! De schrijver springt heen en weer tussen de tegenwoordige tijd en gebeurtenissen van 18 jaar eerder, maar dat doet weinig af aan de leesbaarheid of de vaart van het boek. Na ontvangst van het recensie-exemplaar was ik benieuwd naar de eerste paar bladzijden en voor ik het doorhad, zat ik al op pagina 58…

Lina slaagt er goed in om een sinistere ondertoon te creeeren, waardoor je – net als hoofdpersoon Helena – niet meer weet welk personage oprecht is en wie niet. Dat zorgt uiteindelijk tot een verrassende en onverwachte ontknoping.

Top boek!BOEKINFORMATIE Ellesy