Daglicht - boekenflitsFBI-agente Atlee Pine heeft een -soort- sabbatical om te onderzoeken wat er met haar tweelingzus Mercy is gebeurd, die werd ontvoerd toen ze allebei zes jaar oud waren. Mercy is nooit meer teruggevonden en de politie stond destijds voor grote raadsels.

Ook Atlees eigen onderzoek levert lange tijd niets op, totdat ze een aanwijzing onderzoekt die leidt tot de identiteit van de ontvoerder. Ze reist naar Trenton, New Jersey en daar kruist ze het pad van special agent John Puller.

Puller – die we overigens kennen van zijn eigen Baldacci-serie – doet onderzoek naar drugssmokkel vanuit een legerbasis. Omdat er tot hun grote verbazing overlap is tussen beide zaken, gaan John en Atlee samenwerken. Ze stuiten op een complot dat de democratie tot op zijn grondvesten zal laten schudden.

Tegelijkertijd wordt er steeds meer duidelijk over de achtergronden van Mercy’s ontvoering en wat er precies is gebeurd met haar tweelingzus. En dat gaat Atlee niet in de koude kleren zitten.

David Baldacci is dé meester van de actiethriller en liefhebbers van dit genre zullen ook weer genieten van dit verhaal. Het zit boordevol actie en Baldacci zet hele sterke personages neer met een goed doordacht plot. De wereldwijde samenzwering is een spannende lijn en de persoonlijke geschiedenis van Atlee is bovenal meeslepend. De combinatie maakt het explosief sterk.

Het boek eindigt met een soort cliffhanger en dat maakt nieuwsgierig naar wat Atlee Pine allemaal nog te wachten staat…

De prijsvraag is afgelopen; winnaars kregen het boek thuisgestuurd.BOEKINFORMATIE AW Bruna

  • Vertaling: Jolanda te Lindert
  • Paperback – ISBN 9789400512818 – €21,99
  • eBoek – ISBN 9789044979657 – €13,99