De Ark - boekenflitsBestsellerauteur Leonoor Levie wil het bijbelverhaal over de Ark van Noach als basis gebruiken voor haar nieuwe roman en een partycruise op de Middellandse Zee moet de nodige inspiratie opleveren. En dient meteen als link naar de huidige tijd.

In het vliegtuig naar Barcelona ontmoet ze Ties, die spontaan haar reisgenoot wordt, omdat zijn eigen reisplannen in het honderd lopen. Omdat het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van zowel Leonoor als Ties heeft de lezer al direct meer achtergrondinformatie dan de personages zelf.

Ties vergezelt Leonoor dus op de cruise en tijdens de reis komt ze steeds meer te weten over de duistere achtergronden van hem, terwijl ze ook naar elkaar toe groeien. De geschiedenis van Ties’ familie vormt uiteindelijk ook de basis voor Leonoors nieuwe roman.

Schrijfster Wanda Bommer gebruikt het verhaal over de Ark van Noach uit het Oude Testament als basis voor deze roman, evenals hoofdpersoon Leonoor Levie dat wil doen. In het bijbelverhaal is God ontevreden en gebruikt een verwoestende zondvloed om de mensheid uit te roeien.

In deze roman wordt God in enkele hoofdstukken opgevoerd, wanneer hij zich – op Collegetour-achtige stijl – laat interviewen in het Tropeninstituut om zijn boosheid over de mens anno nu duidelijk te maken. Hele originele invalshoek!

De Ark is al de zesde roman van Bommer, maar ik kende haar werk nog helemaal niet. De kennismaking is in ieder geval een hele prettige, want dit is een buitengewoon origineel en goedgeschreven roman. Hulde!

Het verhaal over de Ark van Noach ken ik alleen oppervlakkig, dus niet alle parallellen met het verhaal kon ik in eerste instantie thuisbrengen, maar dat doet niets af aan de kracht van De Ark. Wat een fantastisch boek!

Tip: Het boekverslag op scholieren.com van Cees van der Pol geeft de nodige verdieping.BOEKINFORMATIE Uitgeverij Brandt