De genesis sleutel - boekenflitsAntropoloog Windmeijer verbindt op unieke wijze feit en fictie met elkaar. Hij vindt witte vlekken in de Bijbelse en wereldgeschiedenis en kleurt deze op overtuigende wijze in. Eerder schreef hij al verschillende thrillers die met veel enthousiasme zijn ontvangen.

De Genesissleutel is zijn nieuwste boek en ook hier zijn feit en fictie op zodanige manier verweven dat de lezer wel continu Wikipedia in de aanslag moet houden. Na een paar bladzijden heb ik dat gelaten en nam het boek gewoon ‘as is‘. Geen gelijktijdige waarheidsbevinding meer, maar gewoon laten meevoeren met het verhaal en genieten van de kennis en creativiteit van Windmeijer. En dat stelt niet teleur, integendeel!

Midden in de woestijn rondom de mysterieuze Nazca-tekeningen in Peru ligt een man in de brandend hete zon. Hij is uitgedroogd en stamelt wartaal: ‘Waar zijn de doden? Open het oog!’ In zijn notitieboekje staan vreemde schetsen, Bijbelcitaten en aantekeningen over ‘bezoekers’.

Als de Nederlandse toeristengids Ángel en zijn Peruaanse collega Luz de man vinden, worden ze ongewild het middelpunt in deze zaak. Wat was de man in hemelsnaam op het spoor? Door wie werd hij achtervolgd? Of door wát?

Tijdens hun spectaculaire zoektocht door de woestijn wordt de sluier van het mysterie opgelicht en krijgen ze zicht op een alternatieve geschiedenis van de mensheid…

Maar is de wereld daar klaar voor?BOEKINFORMATIE HarperCollins