Een gewaarschuwd man - boekenflitsDe hoofdpersoon in deze thriller van Michael Connelly is Jack McEvoy, een verslaggever die werkt voor een tijdschrift van een consumentenorganisatie. Hij raakt betrokken bij een politiezaak als Tina Portrero – een kennis met wie hij ooit naar bed is geweest – is vermoord en Jack door de politie wordt ondervraagd.

Hij raakt geobsedeerd door de zaak en begint een eigen onderzoek. Dat leidt tot de ontdekking van een eenzelfde modus operandi bij verschillende moorden in andere staten.

Het blijkt dat alle slachtoffers op zoek zijn naar verloren familieleden en daarvoor een online DNA-databank hebben inschakeld. Dat is koren op de molen van de seriemoordenaar die ook op zoek is naar slachtoffers met specifieke kenmerken…

Deze nieuwe Connolly is ook weer een solide thriller met een interessant kernonderwerp en prima personages. Hoewel niet spectaculair of extravagant over-the-top weet hij zeker de vaart erin te houden. Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven, maar de bijdrage van Jack is het grootste.

Erg genoten van deze gewaarschuwde mens…BOEKINFORMATIE Boekerij